Diepe rust is helend

In de constante stroom van ons drukke leven wordt ons zenuwstelsel voortdurend belast. Elk moment, elke ervaring wordt fysiek opgeslagen in ons lichaam, soms is dat merkbaar. Denk aan gespannen schouders na een hectische dag, een knoop in de maag na kritiek, of een lichte hoofdpijn na uren achter een scherm te hebben gezeten.

Lees meer »

Het Helende Pad: Trauma's en Emoties

Trauma's en emoties zijn vaak stille metgezellen die zich nestelen in ons lichaam. Als mens zijn we kwetsbaar en maken we soms ervaringen mee die diepe sporen achterlaten. Het erkennen van deze opgeslagen gevoelens is een belangrijke stap in het streven naar fysiek en emotioneel welzijn. Gelukkig zijn er diverse manieren om onszelf te ondersteunen bij het helen en verwerken van deze innerlijke wonden.

Lees meer »

De kracht van Intuïtie

In ons moderne tijdperk worden we vaak aangemoedigd om logisch en analytisch te denken, om beslissingen te nemen gebaseerd op feiten en cijfers. Hoewel dit zeker waardevol is, laten we soms een belangrijk aspect van onze menselijke aard achterwege: onze intuïtie.

Lees meer »

Mediteren in je Moedertaal

Ik ben een voorstander van meditaties in je eigen taal. Een meditatie komt beter binnen, resoneert gemakkelijker door e lichaam en het zorgt voor een veilig en rustig gevoel.    Natuurlijk kun je een meditatie in je moedertaal beter begrijpen omdat je de instructies en begeleiding gemakkelijker kunt volgen. Dit helpt je om je beter te concentreren en meditatie effectiever te maken.Daarnaast kan het luisteren naar een meditatie in je moedertaal een gevoel van vertrouwdheid en comfort creëren. Het gebruik van bekende woorden en zinsconstructies kan helpen om een diepere verbinding te voelen met de meditatie en jezelf meer open te stellen voor de ervaring.

Lees meer »

Goed Genoeg!

Het gevoel van ontoereikendheid is iets wat we allemaal wel eens ervaren hebben. Het is een emotionele last die ons kan bekruipen en een negatieve invloed kan hebben op ons welzijn. Het begint vaak als een zacht stemmetje dat in onze gedachten klinkt, maar na verloop van tijd kan het uitgroeien tot een verkramping in onze maag die ons zelfvertrouwen aantast.Dit kritische stemmetje lijkt nooit te zwijgen en blijft ons vertellen dat we niet goed genoeg zijn zoals we zijn. Het legt de nadruk op onze vermeende tekortkomingen en vergelijkt ons constant met anderen. We horen dat we beter moeten zijn, meer succes moeten hebben, liever moeten zijn, assertiever moeten zijn, slimmer moeten zijn, knapper moeten zijn en de lijst lijkt eindeloos.

Lees meer »

Wat kun je doen om te ontspannen?

In de hedendaagse wereld, waarin we constant worden blootgesteld aan stressfactoren zoals werk, sociale druk en technologie, is het essentieel om tijd vrij te maken voor ontspanning. 

Lees meer »

Feel it to Heal it!

In deze hectische wereld is het soms moeilijk om te luisteren naar onze innerlijke stem en onze emoties volledig te omarmen. Maar vandaag moedig ik je aan om een stap terug te nemen, je emoties te voelen en te omarmen.

Lees meer »

De magie van Yin Yoga

Yin yoga is een vorm van yoga die zich richt op het versterken van flexibiliteit, het vergroten van de bewegingsvrijheid en het kalmeren van de geest. In tegenstelling tot andere vormen van yoga, zoals vinyasa of power yoga, worden de houdingen bij yin yoga langer vastgehouden, meestal tussen de drie en vijf minuten. Deze langere houdingen werken diep in op het bindweefsel en gewrichten, waardoor er een aantal positieve en spirituele effecten ontstaan.

Lees meer »

Het belang van ontspanning.

In onze drukke maatschappij, waarin we voortdurend worden aangemoedigd om te blijven presteren en onze grenzen te verleggen, vergeten we vaak het belang van ontspanning.

Lees meer »