Wat is Reiki?

Gepubliceerd op 16 maart 2023 om 15:31

Reiki is een eeuwenoude en zeer krachtige, Japanse heelkunst. Het is universele energie die altijd en overal in overvloed aanwezig is en door handoplegging doorgegeven kan worden. Vaak gebruik ik zelf echte aanraking op de maar je kunt reiki ook geven door de hand net een paar centimeter van het lichaam af te houden. Reiki werkt helend op lichamelijk, geestelijk en emotioneel niveau. 

"Eigenlijk is het niks meer of niks minder dan energie. Ik help je die energie te laten stromen zodat jij meer in contact kan komen met jezelf en verbinding kunt maken met je kern. " 

 

De energie activeert het lichaam om zichzelf in balans te brengen. Het is een wonderschone manier om met aandacht bij jezelf te zijn en energie door je heen te laten stromen. En het mooie is je hoeft er niks voor te ontdoen, je kunt de behandeling gewoon in rust ontvangen. 

 

De belangrijkste eigenschappen van reiki zijn: 

  • Het stimuleert het zelfhelend vermogen van het lichaam.
  • Het reinigt en harmoniseert lichaam en geest.
  • Het brengt je energiehuishouding in evenwicht.
  • Het heft spanningen en blokkades op. 

Kun je Reiki voelen?

Reiki kun je voelen, al is het voor iedereen anders. Je kunt een tinteling ervaren, warmte of kou maar je kunt ook de ontspanning ervaren die het geeft of je kunt ervaren dat je gedachten wat minder luid worden. Ook kan het zijn dat je ruimte gaat ervaren in je lijf of dat je je bewust wordt van een bepaalde druk in je lichaam. Wat jij gaat ervaren heb ik geen idee van, dat kun je alleen maar zelf komen ervaren! 

Hoe zet ik het in?

Ik gebruik reiki als middel om de heling tijdens een cacao ceremonie te versterken. Mijn behandelingen kunnen van elkaar verschillen, ik heb mijn eigen stijl en laat me leiden door wat er nodig is. Volg daarmee geen vaste formats maar zoom in op jou en laat me leiden wat er intuïtief bij me binnenkomt. Ik geef de energie door op energetisch niveau en gebruik daarbij regelmatig ook helende muziek, edelstenen en mineralen. De reiki maakt dat er ruimte ontstaat in je lijf en he bewustzijn, zodat de energie weer kan gaan stromen.

 

Nieuwsgierig?
Kom een keer naar een cacao ceremonie of mail me voor een losse reikibehandeling!

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.