Lente energie!

Gepubliceerd op 22 maart 2023 om 14:18

Na de winter, een periode van naar binnen keren, verstilling en vertraging is het tijd voor nieuwe energie! De zachte en vitale lente energie komt langzaam naar boven. De dagen worden langer, warmer en lichter. Deze toenemende lente energie kan je ook in jezelf voelen. Door af te stemmen op de energie van de lente om je heen en in jezelf. De natuur zal je helpen maar deze lente energie zit ook in jou.De lente is het seizoen van geboorte en groei; een nieuw begin. De energie van de lente zorgt er vaak voor dat we dingen willen veranderen en dat we onszelf willen ontwikkelen. Wanneer je optimaal gebruik maakt van deze energie kun je deze energie bewust ervaren en de vruchten ervan plukken. 

Die vitale energie kun je met liefdevolle aandacht door je heen laten stromen. Zodat je deze energie kunt inzetten waarvoor die bedoelt is. Namelijk voor:

 • Groei & creativiteit. Wanneer je verbindt met de lente energie zul je vanzelf merken dat nieuwe ideeën tot uiting willen komen en je creativiteit toeneemt.
 • Kwetsbaarheid & liefdevolle aandacht. Dat wat net begint met groeien is kwetsbaar. Daarom is het belangrijk om de tijd te nemen en liefdevolle aandacht te blijven geven aan de groei van de wortels, het fundament van wat jij wilt laten groeien. Laat je daarbij niet teveel door anderen beïnvloeden.
 • Beweging & balans. De vitale energie begint weer te stromen. Je kan merken dat je aan het begin van de lente vaak sneller wilt, dan hoe het gaat. Het is dus juist goed om balans te houden en bewust de rust en ontspanning (Yin energie) toe te voegen om jouw dromen en projecten succesvol te laten zijn.

Daarom bied ik drie prachtige events aan deze maand. Zodat jij mee kunt bewegen in de energie van de lente en de magie mag ervaren die ontstaat als je je overgeeft aan de flow van dit moment. Ik heb ze voor je op een rijtje gezet. 

 • Yin & Cacao Ceremonie met Live muziek van Joëtta
  Deze Yin & Cacao ceremonie staat in het teken van je hart openen, verzachten en & ruimte maken voor wat er in jou is. Yin yoga is een milde, meditatieve vorm van yoga waarbij we drie tot vijf minuten in de houdingen blijven om de diepere lagen van het lichaam - het bindweefsel - te bereiken. De Yin energie sluit perfect aan bij het in balans brengen van de enthousiaste lente energie. Tijdens de ceremonie wordt je begeleid naar een diepere staat van ontspanning en meditatie door de live muziek.
 • Vrouwencirkel 'Vier de Lente'
  Een unieke middag helemaal voor jou waarin we de lente vieren. Samen creëren we met elkaar een plek om te delen, op te laden, los te laten, elkaar te inspireren en elkaar te steunen. Een vrouwencirkel vol magie & verbinding waarin je een prachtige innerlijke reis mag beleven. 
 • Cacao Ceremonie met Reiki
  We stappen uit het hoofd, in ons lijf en verbinden met het hart. Vanuit daar mag de lente energie door je heen stromen. De hartverbinding brengt aan het licht wat jij op dat moment mag ontmoeten. Zodat je inzichten kunt opdoen en opnieuw in je eigen kracht kunt gaan staan. 

 

Kun je niet bij een van deze events zijn maar wil je wel verbinden met jezelf en die heerlijke lente energie? Houd dan je eigen cacao ceremonie in je vertrouwde thuisomgeving met de Cacao Box! Je ontvangt thuis de ceremoniale cacao met meditatie en de juiste muziek. 

 

Laat de energie door je heen stromen deze periode! Kom in beweging, zoek de frisse lucht op en ga naar buiten. Wellicht ga je wel buiten rennen of neem je je yogamatje mee naar buiten. Luister deze meditatie voor een nieuw begin of haal bewust adem, al is het maar voor 1 minuutje. Elke ademhaling is een beweging waardoor je letterlijk de energie door je lichaam voelt stromen. 

 

Lieve jij, ik hoop dat het lukt om tijd voor jezelf te maken deze lente periode zodat je kunt verbinden en kunt genieten van deze vitale energie!

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.