Dol op Cacao!

Gepubliceerd op 14 maart 2023 om 15:31

Wat is er zo bijzonder aan cacao, waarom ben ik fan en wat is een cacao ceremonie? Ik vertel het je!

Het kwam zomaar op mijn pad en nu ben ik hooked! Wat is het een prachtig mooi middel om tot jezelf te komen. Niet door te vechten, te pushen of hard te werken maar vanuit ontspanning en zachte kracht. Precies zoals het leven moet gaan, in flow, zoals eb en vloed en altijd in bewegen. Cacao is zacht, vrouwelijk, energiek en verbind. Het verbind dat wat voor jou op dat moment belangrijk is. Je verbind met je hart, met je ware zelf, met de mensen om je heen of met je gevoel en je dromen.

Cacao helpt je:

 • Rust in je hoofd te creëren door gedachtes naar de achtergrond te brengen.
 • Te voelen wat er in jouw is en in je eigen kracht te gaan staan.
 • Alle verwachtingen en alle 'zo hoort het' gewoontes achter je te laten.

Het verbind met wie jij daadwerkelijk van binnen bent zonder de ruis van belemmerende overtuigingen of beperkingen.

Omdat het je gedachten verzachten en naar de achtergrond zakken gebeurd dat ook met die beperkende gedachtes. Er ontstaat ruimte om te voelen. Je kunt letterlijk beter voelen hoe je lichaam aanvoelt maar je kunt ook de energie van je eigen lichaam en gedachten voelen. Ten minste zo zou ik het omschrijven. Je voelt diep van binnen wat je wilt, je bedenkt het niet meer maar je voelt het. Ik kan het denk ik het beste vergelijken met je intuïtie. Die kan soms ook heel duidelijk aanwezig zijn. Denk bijvoorbeeld aan dat gevoel dat je soms kunt hebben als je nieuwe ruimte binnenloopt of een lege steeg. Ineens komt het gevoel in je op van 'ik wil hier weg, dit voelt niet goed'.  

Ik probeer het aan je uit te leggen maar eigenlijk moet je dit zelf ervaren, alleen dan kun je het helemaal begrijpen. 

Wat is een cacao ceremonie? 

Een cacao ceremonie is een bijzondere ervaring. Vaak is een ceremonie in groepsvorm maar je kunt het ook 1op1 doen of thuis helemaal zelf. Je neemt tijdens de ceremonie altijd tijd om te landen in je lijf, de cacao volledig in je op te nemen en de muziek helpt je te ontspannen en de cacao zijn werk te laten doen. Na ongeveer 20 minuten gaat de cacao werken en voel je de ontspanning die het brengt en opent je hart. De gevoel krijgt meer ruimte en zo mag je ontmoeten in jezelf wat er dan is. 

Iedere ceremonie is weer anders en het brengt je altijd precies dat wat je nodig hebt. 

Het effect van cacao

Anders dan andere plantmedicijnen heeft geen hallucinogeen effect. Het werkt juist aardend, maakt je meer bewust van je lichaam en is mild. Je ontspant er door en je hoofd komt tot rust. Het geeft vaak een geluksgevoel. Bovendien zit het boordevol mineralen, vitaminen en bevat antioxidanten waardoor het een boost is voor je immuunsysteem en je lichaam en ziel ontgift. 

Ik gebruik voornamelijk cacao uit Guatemala. Omdat die eerlijk en puur wordt gekweekt en omdat ik deze het lekkerste vindt.

Waarom een keer een cacao ceremonie bijwonen? 

 • Om helderheid te creëren en de chaos in je hoofd tot rust te brengen.
 • Om te stoppen met twijfelen en keuzes te gaan maken die goed voelen. 
 • Om te voelen wat je voelt en vanuit je hart te gaan leven
 • Om die steeds herhalende gedachtes & blokkades te doorbreken en ruimte te maken voor nieuwe gedachten en wensen.
 • Om te voelen of je op het juiste pad bent of niet. 
 • Om je af te sluiten van alle ruis die van buitenaf komt zodat je in rust naar binnen kan keren en vanuit daar antwoorden mag ontvangen.
 • Om rust en ontspanning te voelen in je lijf. 
 • Om te verbinden met de liefde in jouw. 
 • Om te verbinden met jezelf, anderen en het universum.
 • Om jouw eigen ware potentie te mogen ontdekken.
 • Om je open te stellen voor alles wat er in jou is en daar de vruchten van te plukken.
 • Om van ieder stukje in jezelf te leren houden. 

Wauw Cacao!

Cacao drink ik regelmatig alleen om te verbinden met mezelf, maar ook met vriendinnen om niet alleen te verbinden in het gesprek maar ook met onze energie. In 2022 ben ik ook  begonnen met het geven van cacao ceremonies. En dat vind ik al helemaal magisch om te doen. Vrouwen begeleiden in zakken in zichzelf, intuïtief kies is de oefeningen en gebruik ik mijn handen om je te helpen nog dieper te zakken. 

De cacao laat je altijd precies zien wat je op dat moment mag zien en wat je aankunt. Ben dus niet bang om overweldigd te worden maar sta open voor jezelf. Daar zit zoveel kracht in! Je mag alles in jezelf uitnodigingen zichtbaar te worden. Zonder te oordelen, te labelen of er ook maar iets van te vinden mag je ruimte geven aan dat wat er in jou is. Het levert inzichten, rust en vertrouwen op. Je kunt daardoor meer zakken in je lijf, in jezelf en in dit leven. Je mag erop vertrouwen dat alles VOOR jou werkt hier in dit leven en dat alles wat er op je bordje komt een aanleiding is voor nieuwe inzichten en ontdekkingen. Ook tijdens de ceremonie is dat zo.

De liefde voor Cacao

Klinkt dit zweverig? Dan is het misschien niks voor jou. Maar ga jij aan? Wordt jij gekieteld door alles wat ik je vertel? Dan wens ik je deze ervaring toe! 

De liefde voor cacao is groot! Iedere keer weer is het een positieve, helende ervaring die verbindt met je intuïtie. Het brengt je in contact met je onderbewustzijn en je innerlijke kracht! Het werkt meditatief en geeft je een boost van euforie & creativiteit. 

Nieuwsgierig? Kies de cacao ceremonie die bij jou past!

 • Groepsceremonie samenkomen op een prachtige plek in Amsterdam om te verbinden met jezelf en met gelijkgestemden. 
 • Plan een 1op1 ceremonie waarin je alle aandacht helemaal voor jou is. 
 • Bestel de cacao box en houdt thuis je eigen ceremonie. De muziek, meditatie, de cacao alles ontvang je thuis via de post. 

Geniet van deze prachtige ervaring en schroom niet om je ervaring met mij te delen. Dat vind ik altijd heel erg leuk!

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.