De kracht van het Neuriën

Gepubliceerd op 27 januari 2023 om 15:46

Neuriën is iets wat iedereen kan en tegelijkertijd een van de meest diepgaande geluiden die we kunnen maken. In de laatste jaren is er veel onderzoek gedaan naar het effect ervan. En wat blijkt?! Neuriën zorgt voor een helende werking op body & mind. Lichamelijk zorgt het letterlijk voor meer lucht inname waardoor je luchtwegen openen en je zenuwstelsel ontspant. De vibraties houden je hersenen soepel en gezond en zorgen voor de aanmaak of afbraak van de juiste hormonen waardoor je meer geluk en minder stress ervaart. Oftewel neuriën is gezond, maakt je vrolijker en kalmer! 

Luister naar een stukje neurie & doe mee of kies je eigen deuntje :)!

Neuriën goed voor body & mind

Neuriën is goed voor heel veel. Het houdt je hersenen soepel & gezond en zorgt voor letterlijk meer luchtinname in je lichaam waardoor je luchtwegen openen en je zenuwstelsel ontspant.

Het zorgt ervoor dat je minder angstgedachten ervaart omdat het neuriën je uit je hoofd haalt. Het verlaagt je stresslevel omdat de neurie ervoor zorgt dat je indirect je nervus vagus stimuleert met de trilling die het neuriën teweeg brengt. En met die stimulans ontspan je op een vrije en gemakkelijker manier je zenuwstelsel. Door de ontspanning werkt het neurien rustgevend. En door de manier van ademhalen die het neurien automatisch van je vraagt verlaagt je hartslag en jebloedruk. Maar dat is nog niet alles. Door deze manier van ademen breng je ook meer zuurstof naar de hersenen waardoor je beter kunt focussen en kunt slapen. En als klap op te vuurpijl maakt je het gelukshormoon serotonine aan waardoor je blijer wordt.

Dus.. ik heb er een gewoonte van gemaakt. Jij? Doe je mee vandaag? Zo makkelijk gezonder en blijer zijn.. die kans laat je toch niet liggen?!

Het effect van de combinatie neuriën & mediteren

Bewust neuriën zorgt dus voor een vibrerende resonantie in je lichaam en je energie. Het helpt je om trillingen te creëren die een hoger bewustzijn kunnen bevorderen. Wanneer je mediteert in een groep zorgt dat voor een extra effect. De trilling van de groep rijkt tot diep in je systeem. Het zorgt voor gronding en brengt je in contact met jezelf & elkaar

Wanneer je deze twee combineert heb je echt goud in handen! En daarom geef ik soms online meditatiesessies waarbij we het neuriën ook aanzetten. Wil je een keer mee doen, klik hier!

Wil je nog meer weten over het genezend gebruik van geluid? Lees het boek 'The humming effect' van Jonathan Goldman.

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.