Knallen, gaan en nog een stapje erbij!

Gepubliceerd op 13 november 2022 om 13:55

Hoe kun je varen op je drive maar ga je niet te hard?!

Sinds een paar weken zit ik in een enorme drive. Ik heb energie voor tien en heb het idee dat de kansen naar me toe komen en dat dit de tijd is. Nu moet ik ze grijpen! Herken jij dit gevoel? 

Ik geniet van deze periode. Het is een staat van zijn waarin ik ‘goed’ in ben. Knallen, gaan en nog een stapje erbij! De drive geeft me veel voldoening omdat ik veel werk kan verzetten op een dag en ik door die gedrevenheid stappen durf te zetten.

 

Wanneer had jij voor het laatst zo'n periode? Of heb je die wel vaker?

Voor mij is dit een oud gevoel. Want sinds ik ben gaan ondernemen heb ik juist heel veel geleefd en gewerkt vanuit zachte energie. Vanuit rust en ruimte in mijn agenda.Dat was ontzettend fijn maar de drive die ik nu voel is vanzelf opgekomen en kan ik niet zomaar uitzetten.

En dat..Dat vind ik spannend. Want ik weet dat hier valkuilen liggen. Wanneer ik zoveel gas geef kan ik maar moeilijk gas terug nemen. En ik weet uit ervaring dat dat toch wel heel belangrijk is. 

Het is zelfs zo erg dat mijn, tot nu toe altijd heilige ochtendroutine waarbij ik zeker een uur de tijd maak om te verbinden met mezelf en de dag, moeilijk in stand blijft. En er regelmatig nog maar 10 minuten van dit uur overblijven.En ja.. daar schaam ik me een beetje voor. Dus wat doe je dan?Helemaal gas terugnemen voelt niet goed en eerlijk gezegd weet ik ook niet zo goed hoe ik dat zou moeten doen.En 1 ding is zeker, ik wil vanuit zachtheid en liefde met mezelf blijven communiceren. Dus wat ik niet wil... is oordelen of boos worden op mezelf. De gedachten van ‘je doet het niet goed, of je moet het beter doen’ toelaten. Want die gaan me zeker weten niet verder helpen.

Dus wat doe je dan?Wat ik doe... ik geef me daar aan over. Ik laat het gebeuren en bedank mezelf voor die 10 minuten die wel goed zijn gegaan.Vervolgens ga ik de volgende dag gewoon weer zitten. En probeer ik opnieuw.

En juist op deze manier kwam er een nieuwe meditatie in mij op. Geheel in dit teken! Een meditatie die rust brengt, juist wanneer je de drukte voelt en de stilte moeilijk kunt vinden. Ik heb van deze meditatie een nieuwe podcast aflevering gemaakt, luister er hier naar.Maar dat is niet het enige! Ik ga ook in beraad.Ik neem de tijd om te bedenken waarom ik graag wil mediteren.En dat is voor mij simpel. De belangrijkste redenen zijn omdat het mij rust, zelfverzekerdheid, vertrouwen en verbinding met mezelf geeft. Dus ik vraag mezelf af. Zijn er andere manieren waarmee ik dit kan creëren?Ik bedacht een 4 dingen:

  • Vroeg in de ochtend wanneer het rustig is op straat een rondje lopen buiten met een fijn muziekje op. Doordat ik in beweging ben kan beter de rust vinden.
  • Neuriën, zodat het denken even stopgezet wordt en de trilling van het neuriën mijn lichaam tot rust brengt.
  • Verbinden met andere vrouwen. Wanneer ik in groep ben kan ik zakken in mijn energie en door te delen wat me bezighoudt kan ik ook opnieuw rust vinden. Gisteren heb ik een volle dag  genoten van het onder elkaar zijn met vrouwen en het zorgt ervoor dat ik deze brief vandaag naar jullie stuur.

  • Vertrouwen op dat deze energie me ook iets kan brengen en er ook van genieten. 

 

Vind je het soms ook lastig om los te komen van de ratrace, of de innerlijke drive waardoor je maar aan blijft gaan?Sluit dan aan op een Sunday Sessions in Amsterdam. Daar geef ik fijne (van elkaar losstaande) sessies waarin je kunt vertragen, verzachten en kunt verbinden met jezelf.Kies voor een vrouwencirkel een fijn meditatie moment of kom het jaar samen afsluiten met een cacao ceremonie.

In de tussentijd ga ik door op mijn drive en blijf ik mezelf uitdagen in het vinden van vertragingsmomenten en probeer ik te genieten van beide!Ik ben benieuwd hoe het bij jou gaat!Heb je even een klankbord nodig of wil je eens sparren over hoe dit bij jou gaat voel je dan altijd vrij om mij een berichtje te sturen. Zonder dat je ergens aan vast zit denk ik graag met je mee en mag je met mij delen. Want weet, delen is helen 💛.Het lijkt me super fijn om je daar te zien en te verbinden.

Fijne dag!

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.