De helende kracht van Reiki - ervaar het zelf!

Gepubliceerd op 17 november 2023 om 15:58

Reiki is een eeuwenoude Japanse helingstechniek die balans bevordert. Het biedt verhoogde energie en is een liefdevolle benadering van heling.

Laat me je meenemen op een reis door de kracht van Reiki en deel een eenvoudige oefening waarmee je deze helende energie zelf kunt ervaren.

De Essentie van Reiki

Reiki, wat zich vertaalt naar 'universele levensenergie', is gebaseerd op het principe dat energie door ons lichaam stroomt en van invloed is op onze fysieke en emotionele gezondheid.

Door het beoefenen van Reiki wordt deze levensenergie in balans gebracht en gestimuleerd, waardoor het zelfherstellend vermogen van het lichaam wordt bevorderd.

Het delen van Reiki is een uitnodiging voor een kalme reis naar innerlijke balans en welzijn.

De universele energie kent verschillende namen zoals Ki, Qi of Prana. Al deze termen verwijzen naar de vitale energie die al aanwezig is op deze aarde en benadrukt het belang van een gebalanceerde stroom voor een gevoel van welzijn en kracht. 

Reiki wordt overgedragen via de handen, en je kunt het zowel zelf toepassen als ontvangen. Met Reiki faciliteer je altijd een overdracht van de reeds aanwezige universele energie. Het is niet zo dat je jouw eigen Reiki doorgeeft, maar eerder dat je je verbindt met de universele energie en deze laat stromen.

Het is een zachte methode die ontspanning bevordert, stress vermindert en het natuurlijke genezingsproces activeert.

Een eenvoudige oefening waarmee je Reiki zelf kunt ervaren

Je kunt zelf ook de kracht van Reiki ervaren. Graag neem ik je mee in een eenvoudige oefening, zodat je kunt ervaren wat het voor jou kan betekenen. 

 1. Zoek een rustige plek
  Vind een stille ruimte waar je ongestoord kunt zitten of liggen.

 2. Adem diep in en uit
  Breng je aandacht naar binnen door te focussen op je ademhaling. Haal een paar keer rustig adem en voel de grond onder je. Adem in, ontspan, adem uit, laat alle spanning los en merk hoe je geleidelijk dieper in je lichaam zakt. Doe dit een paar minuten.

 3. Houd je handen op korte afstand voor je ogen
  Sluit je ogen en houd je handen op ongeveer 2 centimeter afstand voor je gezicht. Voel of je de ruimte tussen je handen en je gezicht kunt waarnemen, of je wellicht een lichte, trekkende energie in dat gebied opmerkt. Je mag je volledig ontspannen en datgene waarnemen wat je voelt. Niets is goed of fout. Of je nu veel of weinig voelt, het is prima. Je mag erop vertrouwen dat de energie aanwezig is.

 4. Plaats je handen op jezelf
  Leg vervolgens je handen zachtjes op een gebied dat op dat moment goed voelt. Bijvoorbeeld je hart, buik en hoofd. Je hoeft er niet over na te denken, luister naar je intuïtie en plaats je handen waar je voelt dat het nodig is. Sluit je ogen en neem waar wat je voelt. Het kan helpen je voor te stellen dat er een warme, helende energie vanuit je handen naar binnen stroomt. Voel wat je waarneemt. En vertrouw, erop dat dit juist is wat je doet. 
 5. Neem de tijd
  Blijf enkele minuten in stilte zitten met je handen op die plek. Geniet van de helende energie. Laat je gedachten zoveel mogelijk los en focus op het gevoel van ontspanning en balans.

Ik ben benieuwd naar je ervaring!
Of je nu veel of weinig voelt, het is precies goed, en je mag dankbaar zijn voor de helende energie en de tijd die je aan jezelf hebt besteed.

De Voordelen Reiki

Reiki biedt een holistische benadering van welzijn en gezondheid met talloze voordelen. Laat me er een paar met je delen!

 • Vermindering van stress en spanning.
 • Bevordering van diepe ontspanning.
 • Versterking van het immuunsysteem.
 • Verbetering van emotioneel welzijn.
 • Stimulering van het zelfhelend vermogen van het lichaam.

Reiki is een persoonlijke ontdekkingsreis naar innerlijke balans en welzijn.

De hier gedeelde oefening is slechts een introductie; als je dieper wilt gaan, overweeg dan een individuele ontspanningssessie of volg zelfs een workshop om de volledige kracht van deze helende kunst te ervaren.

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.