'Geen tijd om te mediteren?'

Gepubliceerd op 20 oktober 2022 om 09:58

Ik 4 jaar geleden: Meditatie?! Nee daar heb ik geen tijd voor hoor! Ik heb het veel te druk met mijn werk,  ik moet nog boodschappen doen, de vaatwasser uitruimen, naar een verjaardag van mijn nichtje, die bellen en daar werd ik nog verwacht. Ik was reuze druk met het fijn maken voor anderen en voelde tientallen verplichten op mijn schouders liggen die ervoor zorgde dat ik de hele dag voelde als een marathon van to do’s.

Maar die marathon leek wel nooit te eindigen, ik leek wel op een loopband te staan die waarop ik niet vooruit kwam. Vaak als ik terug aan de dag dacht wist ik niet eens meer waar ik zo druk mee was geweest.

Maar als ik eindelijk thuis kwam kon ik niet wachten om uitgeput op de bank te ploffen en mezelf te verliezen in een serie (waarvan ik de volgende dag de naam niet meer wist) maar waardoor ik wel weer net te laat naar bed ging en de volgende ochtend chagrijnig wakker zou worden met te weinig slaap zodat deze dag weer opnieuw kan beginnen.

Nu 4 jaar later pak ik het helemaal anders aan.

Ik maak tijd vrij voor mezelf en voor meditatie momenten. Iedere ochtend sta ik een uur eerder (dan mijn lief) op voor mijn moment van de dag.
Ik maak tijd om te mediteren, naar buiten te kijken, soms te schrijven, soms te sporten of soms een rondje buiten te lopen als het nog helemaal rustig is op straat.


Het hele uur staat in het teken van waar ik behoefte aan heb en inchecken bij mezelf en rust ervaren. Van daaruit kan ik de dag in en op die manier weet ik uit de marathon te blijven.

Het verschil… ik kies ervoor tijd aan mezelf te besteden en te mediteren. Want ik weet wat het me brengt. Ik voel me zoveel beter als ik het wel doe en dat maak het belangrijk genoeg om er tijd voor vrij te maken.

Want door te mediteren ervaar ik meer dankbaarheid, meer geluk, meer rust, meer liefde en weet ik beter wat ik wil. Ik zou zo graag mijn oude zelf eens willen toespreken zodat zij eerder wakker zou kunnen worden en weet wat ik nu weet.

De laatste heb ik ook veel mensen gesproken en gevraagd naar wat halen zij uit meditatie? En ik ben het niet alleen, allemaal hebben ze het over: rust, meer vertrouwen in het leven, positieve vibes, minder negatieve gedachten, minder doemdenken, minder angst en meer dankbaarheid.

Dat klinkt toch heerlijk!? Vaak wachten we totdat we burn-out zijn of iets anders heftigs meemaken voordat we uitproberen wat meditatie jou kan brengen. Maar waarom niet vandaag beginnen?!

.

Ik maakte een super korte mini meditatie voor diegene die nu nog voelt niet genoeg tijd hiervoor te hebben. Ik hoop dat je ervan kunt genieten. Deze meditatie helpt je aanwezig te zijn in het hier en nu en opnieuw op te laden. Je energie weer in balans te brengen.

Een meditatie voor iedereen. Of je ervaren bent of niet, hiermee ontspan je en kun je met nieuwe energie de dag verder in.

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.