Lief zijn voor jezelf

Gepubliceerd op 26 oktober 2022 om 10:16

Laatst sprak ik iemand die vertelde dat ze de laatste tijd weinig puf heeft om te sporten. Ze vond het vervelend en was erg teleurgesteld in zichzelf. Ze vroeg mij hulp. Namelijk, hoe kan ik zo snel mogelijk weer de motivatie vinden om 4x per week te sporten. Toen ik even doorvroeg vertelde ze me over dat ze niet alleen weinig puf heeft om te sporten maar dat ze ook minder zin heeft in dingen waar ze eerder wel naar uit kon kijken. Maar ook daarin voelde ze vooral teleurstelling en kon ze zelfs boos worden op zichzelf.

 

De oplossing: Lief zijn voor jezelf.

Daar wil je mee beginnen, niet pushen niet doorduwen of meer van jezelf eisen. Dat zal alleen maar zorgen voor meer frustratie. Lief zijn, aandacht en tijd voor jezelf maken dat is waarmee je verandering kunt aanbrengen.

 

Toen ik dit aan haar noemde, kreeg ze tranen in haar ogen. Het raakte haar, hier ligt de kern. Hier gaan we mee aan de slag. Dat het haar raakte, raakte mij dan weer. Wat is het simpel maar toch ook zo ontzettend moeilijk tegelijk.

 

Lief zijn kun je leren door het te oefenen maar ook meditatie zal je helpen zonder oordeel maar in zachtheid aandacht naar jezelf te brengen. Dat is wat je leert in de online training. Zie hier de link voor de wachtlijst of kom meteen in actie! Doe een korte maar fijne meditatie waarbij je je volledig richt op jezelf via Spotify. 

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.