Ik werk met traditionele cacao die rechtstreeks van de boer vandaan komt. 

Met deze cacao Cacao kun je optimaal genieten van de voordelen voor lichaam en geest.

Het wordt door inheemse mensen in Meso-Amerika gebruikt als een heilige drank. Er zijn veel mysteries rond cacao en recent onderzoek toont interessante gezondheidsvoordelen en neurocognitieve effecten. Het beste is om zelf te ontdekken waarom cacao zo'n rijke geschiedenis heeft als krachtige heilige plan

 

 

En alle vragen over cacao..

  • kun je het drinken als je zwanger bent? Beter van niet
  • ga je hallucineren? Nee

De effecten van Cacao

Zonder verwachtingen te creëren (bij cacao gaat het namelijk over open stellen voor dat wat er is zonder daar van te voren al kaders voor te stellen of verwachtingen/labels op te plakken) wil ik je wel inzicht geven in wat voor effect je zou kunnen verwachten. 

  • Cacao bevat een paar waardevolle stoffen waardoor je endorfine aanmaakt wat ervoor zorgt dat je een gelukkig gevoel ervaart. 
  • Het helpt je lichaam te ontspannen. 

  • Een algeheel gevoel van gezondheid
  • Een verhoogd energie niveau
  • Diepere verbinding tussen lichaam en geest
  • Rust in lichaam en geest
  • Door het hoge gehalte antioxidanten heeft cacao een beschermend effect op hart- en vaatziekten. Cacao bevat daarnaast ook veel mineralen als magnesium die ook het hart ondersteunen, spieren ontspannen en de hersenfunctie stimuleren.9

De werking van rauwe Cacao

De rauwe, onbewerkte cacao uit opent je hart. Het helpt je gemakkelijker verbinding te maken met je lichaam en wie jij diep van binnen bent. Het werkt als een zachte kracht die je helpt om te voelen, dat wat los wil komen los te maken zodat het weer mag gaan stromen.

Bovendien is de cacao erg gezond. Het is gevuld met antioxidanten, mineralen zoals ijzer en magnesium en tryptofaan. Dit laatste geeft je een serotonine een boost waardoor je meer rust kunt ervaren en je je blijer zult voelen. 

Wil je meer weten klik hier!

Doordat rauwe cacao niet of nauwelijks wordt verhit, smaakt deze veel intenser, een beetje nootachtig en zelfs bitter. 

Cacao wordt door de oude Maya’s en Azteken al duizenden jaren gebruikt voor spirituele, medicinale en ceremoniële doeleinden voor innerlijk ontwaken en creatieve begeleiding. Zo gebruiken zij pure cacao om verbinding te maken met het hart, liefdevolle energie te voelen en contact te maken met je intuïtie en innerlijke wijsheid. Inheemse culturen gebruikten cacao in de vorm van heilige drank bij ceremonies, maar ook bij ontmoetingen tussen stammen en om te serveren aan gasten.

Cacao ceremonies variëren afhankelijk van de ceremoniemeester (of sjamaan). Meestal zitten mensen in een cirkel en worden intenties geplaatst, maar ook bidden, zingen of dansen is niet vreemd tijdens een ceremonie.  Daarnaast klinkt er vaak muziek of wordt er livemuziek gemaakt met behulp van klankschalen, gongs en trommels. 

Het belangrijkste onderdeel van de ceremonie is de thee van rauwe cacao die wordt gedronken. Deze smaakt dus niet naar chocola, maar smaakt zelfs behoorlijk bitter.

Klinkt interessant, maar wat wordt er nou precies gedronken? Het was een beetje zoeken naar de echte samenstelling, en er zullen ongetwijfeld een heleboel variaties zijn, maar dit zou er zo ongeveer in één kopje moeten zitten: 30 tot 60 gram rauwe cacao, een half kopje water en een snufje chili of cayennepeper. Geregeld wordt er ook nog honing of agave siroop toegevoegd, als tegenhanger voor de bittere smaak en specerijen als kardemom, kaneel of gember.

bereiding

Klinkt interessant, maar wat wordt er nou precies gedronken? Het was een beetje zoeken naar de echte samenstelling, en er zullen ongetwijfeld een heleboel variaties zijn, maar dit zou er zo ongeveer in één kopje moeten zitten: 30 tot 60 gram rauwe cacao, een half kopje water en een snufje chili of cayennepeper. Geregeld wordt er ook nog honing of agave siroop toegevoegd, als tegenhanger voor de bittere smaak en specerijen als kardemom, kaneel of gember.

Dit alles klinkt natuurlijk een beetje zweverig, maar daar is uiteraard helemaal niks mis mee. Daarnaast is het ook gewoon mega interessant om de spirituele wereld een beetje te verkennen. Wie weet waar of wat het je brengt. Even speuren op internet, en je kunt zomaar ergens in de buurt een ceremonie bijwonen.

Cacao als hartmedicijn

Cacao is een eeuwenoud medicijn dat door de Maya's in Zuid-Amerika werd gebruikt als medicijn. Het plantmedicijn staat bekent als zacht, vrouwelijk en stimuleert de verbinding met jezelf en je omgeving. Waardoor het vaak werd geschonken bij bijeenkomsten om de sfeer positief te houden.
Vanwege de hoeveelheid vitamines en mineralen zoals ijzer, en chroom werd het ook aan maaltijden toegevoegd als energizer. En werd het ingezet voor een zachte en stralende huid. Er zijn vele oeroude verhalen maar ook studies en farmaceutische onderzoeken die het interessant effect van cacao op lichaam en geest verklaren.