Een helse week vol inzichten en energie!

Gepubliceerd op 8 april 2021 om 10:59

Op het moment dat ik dit schrijf zit ik midden in de Helweek. De Helweek is een week waarin je leert buiten je comfort zone te treden, waarin je gaat testen waar je energie van krijgt, hoe je die het beste kan benutten en wanneer die energie aanwezig is.

Een paar weken terug hoorde ik voor het eerst over de Helweek toen ik domweg aan het scrollen was op Instagram. Een meisje (Alex Malone) die vanuit haar camper, waar ze nu nog steeds in woont, haar bedrijf oprichten was dit aan het promoten. Ik werd getriggerd door de routines die je in deze Helweek doorbreekt en door het feit dat het gericht is op uit je comfort zone treden. Ook werd ik getriggerd door Alex zelf en de manier waarop zij haar leven indeelt als een remote ondernemer. Dus er werd een zaadje gepland..

Dagen dacht ik er over na, zal ik hier aan mee doen? Ik twijfelde vanwege de naam, waarom noem je iets de Helweek, dat klinkt wel beangstigend namelijk. Naast de naam twijfelde ik ook over de sportsessies om 5u ochtends (de hele week lang!) en de prijs. Ik zou mezelf niet zijn als ik niet even goed bij mezelf check of ik dit het waard vind. Ik ben iemand die niet makkelijk geld uitgeeft aan zichzelf al vind ik dat wel heel belangrijk en zou ik dit andere altijd aanraden. Lekker tegenstrijdig maar ja daar ben een mens voor toch?

Maar goed terug naar de beslissing want toch trok het me en dacht ik op een helder moment, schijt, wat heb ik te verliezen?

Ik doe het!

Want naast dat het beangstigend klinkt, klinkt het ook erg uitdagend en heb ik eigen harstikke veel zin om uit mijn comfort zone te treden, heerlijk om alles weer eens lekker door elkaar te schudden!

Dat doe ik graag eens in de zo veel tijd. Het leven moet niet te veel hetzelfde zijn en af en toe mag je het even door elkaar gooien om weer te zorgen voor voldoende uitdaging want uitdaging brengt je altijd een geluksmomentje!

Dus.. afgelopen zondag begon ik.

Ik was nog een beetje sceptisch en dacht; "nou ik zie wel of ik het wat vindt, het is vanuit huis dus ik kan altijd nog bepalen om misschien een sessie over te slaan ofzo.' Maar tijdens de introductie kreeg ik al heel snel door… Je moet er helemaal voor gaan, alleen dan ga je hier iets waardevols uit halen.
 
Nou, ik ging er dus voor. Volle bak! Zondag was ik al druk geweest met het uitschrijven van een weekdoel en maandagochtend zat ik om 5.15 op mijn meditatiekussen klaar voor de ochtendsessie. Die ochtend ervaarde ik al meteen een geluksmoment!
 

Het is grappig want ondanks dat ik om 5u naast mijn bed sta heb ik meer energie dan ooit. Ik verricht meer taken op een dag dan ooit en ik voel me unstoppable. Zelfs nu, nu het 00.31u is en ik weet dat ik deze nacht moet gaan doorhalen. 

Verleg je grenzen!

Ik kan het iedereen aanraden om een keer zoiets te doen. Het heeft mij al zoveel opgeleverd! Een van de belangrijkste dingen die het mij heeft gegeven is geloof in mezelf en de afspraak met mezelf dat ik me niet meer druk ga maken over want andere mensen misschien kunnen vinden. Ik vind dat fenomeen eigen altijd al onzinnig en voel altijd al grote weerstand daartegen maar ik betrap mezelf, helaas, te vaak op het feit dat dit iets is wat mij bezig houdt. Of beter gezegd het weerhoudt me van meer dingen dan ik zou willen toegeven. Een goed voorbeeld hiervan is deze blog. Dit is namelijk een middel waarop ik mezelf laat zien. En dat is dood eng, want iedereen kan een mening vormen.

Het ego en hoe dat werkt.. zo interessant

Vandaag werd er iets genoemd in een van de sessie wat me is bij gebleven en wat ik jou ook graag meegeef. We hebben allemaal een ego en die houdt ons graag veilig en die veiligheid geeft 2 vervelende eigenschappen. Die wil graag dat je binnen de lijntjes blijft want dan weet je zeker dat het veilig is en die wil graag gelijk hebben. Dus wanneer je bijvoorbeeld ooit hebt bedacht dat je vast niet gedreven genoeg bent om een eigen blog te starten zal je ego zoeken naar bevestiging hiervoor en je hiervan proberen te overtuigen.
 
Ik ben wel eens bang dat andere mensen je te hoog inschatten en dat je de verwachtingen niet waar kunt maken. De gedachten is bijvoorbeeld ‘ik ben vast niet zo leuk als jullie denken’, of ‘ik ben vast niet zo goed als jullie denken’. Dit is ook weer je ego die bevestiging aan het zoeken is en dat voedt mijn onzekerheid. Ik ben bij zo'n gedachten geneigd om op te geven om te denken, laat maar ik laat mezelf wel wat minder zien. De tip die mij heeft geholpen is 'ga door die angst heen'! En om door deze angst heen te kunnen gaan helpt het om dit proces in je hoofd te herkennen herkennen zodat je kunt kiezen daar niet naar te luisteren. Het is niet makkelijk maar ik oefen heel veel :).
 
Dit is maar 1 van de vele inzichten/lessen die ik heb geleerd in deze (eerste helft) Helweek! Ik kan niet wachten op de volgende inzichten. Lang verhaal maar in het kort; soms moet je gewoon voor jezelf kiezen en even buiten je comfort zone treden. Door die stap te zetten krijg je het ene cadeautje na het andere cadeautje 😊.
 
By the way.. wil jij ook op helweek of ben je nieuwsgierig geworden check dan: https://meetingsinthesun.nl/online-helweek/

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.