Hoe Ik Leer met Persoonlijke Ervaringen

Gepubliceerd op 19 juni 2024 om 13:13

Er zijn verschillende manieren om te leren, maar voor mij is er één benadering die eruit springt: leren door te ervaren. Het was Marieke van de Bewustzijnsschool die me op deze benadering wees, en eindelijk voelde ik me begrepen.

Ze gebruikte het voorbeeld van het worden van een bakker. Er zijn drie manieren om dit te doen:

1. Je kunt naar de bakkersschool gaan.

2. Je kunt bij een bakker werken en in de leer gaan

3. Je kunt zelfonderzoek doen.

Croissants maken, bijvoorbeeld, is een complexe vaardigheid. Je kunt het leren op school, je kunt het leren doordat iemand het je voordoet of je kunt erover lezen, over praten en vooral veel proberen en ook dan kun je het leren. Die perfecte croissant te maken. Voor mij is de derde optie altijd de weg geweest waarop ik het meest leerde.

Gaan staan voor mijn manier van leren!

Ik heb dit principe toegepast op verschillende aspecten van mijn leven, van mijn werk tot mijn persoonlijke ontwikkeling. In plaats van me te concentreren op het behalen van diploma's, heb ik ervaring opgedaan door te doen. Zo ben ik een expert in ontspanning geworden en heb ik mindfulness eigen gemaakt.

Hoewel de wereld gewend is geraakt aan het belang van diploma's, realiseer ik me dat dit niet mijn weg is en dat ik me daarvoor niet hoef te schamen. Ik heb een diploma in marketing, maar mijn passie en interesse liggen elders. Ik kies ervoor om mezelf niet langer te verstoppen achter certificaten, maar om te omarmen wie ik ben en hoe ik mijn leven leid.

Vandaag kies ik ervoor om te staan voor mijn manier van leren en leven. Ik geloof dat het door te ervaren en te doen is dat we de diepste inzichten verwerven en de grootste groei doormaken. Dat is mijn pad naar liefdevol leven, en ik omarm het volledig.

 

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.