Alles wat je moet weten over Cacao

Ontdek de wereld van traditionele cacao rechtstreeks van de boer, waarbij je optimaal kunt genieten van de voordelen voor lichaam en geest.

 

Wat is Cacao?

Cacao is meer dan alleen een heerlijke drank. Het wordt al eeuwenlang gebruikt door inheemse volkeren in Meso-Amerika als een heilige drank bij ceremonies en voor innerlijk ontwaken. De rauwe, onbewerkte cacao opent je hart en helpt je gemakkelijker verbinding te maken met je lichaam en innerlijke zelf.

Gezondheidsvoordelen

Cacao bevat waardevolle stoffen zoals antioxidanten, magnesium en tryptofaan, die bijdragen aan een algeheel gevoel van welzijn. Het stimuleert de aanmaak van endorfine voor een gelukkig gevoel, helpt het lichaam te ontspannen en bevordert een diepere verbinding tussen lichaam en geest.

Effecten van Cacao

Door zijn unieke samenstelling biedt cacao:

Een verhoogd energieniveau

Rust en ontspanning

Bescherming tegen hart- en vaatziekten

Ondersteuning van de hersenfunctie

Cacao Ceremonies

Cacao ceremonies variëren per ceremoniemeester en omvatten vaak rituelen zoals intenties plaatsen, bidden, zingen of dansen. De ceremonie draait om het drinken van rauwe cacao, dat niet naar chocolade smaakt maar juist bitter is.

Misvattingen over Cacao

Zwangerschap: Het wordt afgeraden cacao te drinken tijdens de zwangerschap.

Hallucinaties: Cacao veroorzaakt geen hallucinaties.

Misvattingen over Cacao

Zwangerschap: Het wordt afgeraden cacao te drinken tijdens de zwangerschap.

Hallucinaties: Cacao veroorzaakt geen hallucinaties.

Bereiding van Cacao

Een traditionele cacaodrank bevat 30 tot 60 gram rauwe cacao, een half kopje water, een snufje chili of cayennepeper, en kan worden gezoet met honing of agave siroop. Specerijen zoals kardemom, kaneel of gember kunnen worden toegevoegd voor extra smaak.

Ontdek meer!

Klik hier voor meer informatie over cacao en ontdek hoe dit krachtige plantmedicijn je kan helpen bij het versterken van je gezondheid en welzijn.